Učešće na Radiološkim danim SLD i 2.kongresu mladih radiologa Srbije

Poštovane koleginice, kolege, saradnici i prijatelji,

Sa velikim zadovoljstvom želim da vas obavestim da će se manifestacija pod nazivom Radiološki dani SLD-a i Drugog kongresa mladih radiologa Srbije održati naredni vikend, od četvrtka, 30. maja, do nedelje, 2. juna, u hotelu “Zepter” u Vrnjačkoj Banji. Organizator skupa je Sekcija za radiološku dijagnostiku Srpskog lekarskog društva (SLD) i Centar za radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, a sve u saradnji sa mladim kolegama iz Udruženja “Mladi radiolozi Srbije”.

Tokom četiri dana planirano je da se razmenjuju znanje, mišljenja i iskustva sa kolegama iz zemlje i inostranstva, kao da se svi učesnici kongresaa upoznaju sa novim trendovima u radiologiji.

U toku kongresa su planirane organizovane sesije sa usmenim predavanjima stručnjaka iz različitih oblasti radiologije, kao i usmena predavanja radioloških stručnjaka, a sve uz prisustvo hirurga, pulmologa i onkologa, koji su tu da pomognu da se obrade teme od značaja za rad i praksu radiologa.

Pored toga, na ovom skupu je planirano i nekoliko novina za koje se svi nadamo da će postati tradicija u daljem radu:

  • Workshop na fantomima i modelima. Ovo će omogućiti kolegama da se upoznaju sa interventnom radiologijom i oprobaju u njoj, uz podršku eminentnih stručnjaka;
  • Workshop iz ultrazvučne edukacije dojke i MSK-a. U saradnji sa našim najpoznatijim stručnjacima iz ovih oblasti;
  • Kratke usmene prezentacije i dodela nagrada. Planirano da se nastavi sa prezentacijama prihvaćenih radova, kao i da se započne sa dodelom godišnjih nagrada najboljim mladim specijalistima i specijalizantima radiologije, članovima SLD-a i Udruženja mladih radiologa;
  • Kviz znanja. Planirano je učešće po tri mlada predstavnika iz najvećih pet zdravstvenih centara Srbije (UKCS, VMA, UKCV, UKC Kragujevac i UKC Niš).

Sve informacije o programu II kongresa, registraciji i slanju radova možete naći na sajtu Udruženja mladih radiologa Srbije, ovde.

Za sve učesnike Kongresa obezbeđena je povoljnija cena smeštaja u hotelu “Zepter”, kao i u nekoliko drugih hotela i okolnih apartmanskih smeštaja (sa ishranom u hotelu “Zepter”). Za sve detalje pišite na mladiradiolozisrbije@gmail.com.

Vidimo se tamo!

POSLEDNJI BLOG POSTOVI